Widescreen video

AVR is expert op het gebied van Widescreen video. Widescreen video is het zeer groot (breed) projecteren van bijvoorbeeld een film, kunstwerk of presentatie. Door meerdere projectoren aan elkaar te schakelen kan een theoretisch oneindig lang projectiescherm gemaakt worden. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld een 360 graden projectie maken.

De techniek

Door middel van een “soft-edge” worden meerdere projectoren aan elkaar geschakeld. De soft edge zorgt ervoor dat de projectoren een gedeelte over elkaar projecteren en langzaam verlopen naar zwart beeld. In de content machines wordt dit gedeelte aan beide projectoren aangeboden zodat ze samen een doorlopend beeld creëren, zonder enige randen.

Afstelling

De afstelling van een widescreen video is zeer belangrijk. Omdat de projectoren over elkaar heen projecteren dienen de pixels exact over elkaar heen te lopen. Ook dient bij het maken van de content goed nagedacht te worden over de plaatsing en beeldverhoudingen. Iedere projector die van de widescreen deel uitmaakt kan een Full-HD resolutie hebben. Zo kan, met 4 projectoren, een beeld van 4x HD naast of boven elkaar gemaakt worden. Dit resulteert in zeer scherpe beelden.

De aansturing

Iedere projector in de widescreen krijgt zijn eigen afspeelmachine. Deze worden aan elkaar gelinkt zodat alle content exact tegelijk wordt afgespeeld. Dit zorgt voor een doorlopend beeld zonder haperingen. Ook is het mogelijk om “picture-in-picture” op de widescreen te tonen. Zo kan u bij een presentatie denken aan het tonen van een achtergrondbeeld met hierover een presentatie en een live camera feed, allemaal tegelijkertijd.

 

kaderloos projectiescherm
kaderloos projectiescherm