Projectomschrijving

Rotterdam verwelkomt het nieuwe staatshoofd, Koning Willem-Alexander, met een levensgroot dubbelportret van Beatrix en Willem-Alexander op de gevel van het 151 meter hoge Nationale-Nederlandengebouw aan het Weena. Het kunstwerk, een initiatief van Rotterdams LEF en verzekeraar Nationale-Nederlanden, is een geschenk aan het nieuwe staatshoofd. Tegelijkertijd vormt het dubbelportret, dat op grote hoogte boven Rotterdam prijkt, een eerbetoon aan Koningin Beatrix.

Kunstenaars Gijs van Bon en Thijs Kelder ontwierpen de opvallende lijntekening van 30 meter breed en ruim 36 meter hoog. Dankzij de felle oranje kleur is het kunstwerk goed zichtbaar boven de stad. Maar ook ’s avonds hebben stad en regio zicht op het grootste Koninklijke dubbelportret ooit gemaakt. In het donker wordt het oranje fluorfolie door middel van een animatie spectaculair aangelicht.

AV Registered verzorgde voor dit project de videotechniek. Door middel van drie Barco projectoren en een mediaserver werden diverse animaties geprojecteerd.

bron: NN Group