Kaderloos projectiescherm

Een kaderloos projectiescherm is een projectiescherm zonder randen. Doordat de zwarte randen ontbreken geeft dit een zeer strak design, schermen lijken te zweven in een ruimte. AVR projecteert deze schermen tot precies op de rand. De projectieschermen kunnen worden gehuurd of permanent worden geïnstalleerd.

Een kaderloos projectiescherm is leverbaar in vele verschillende maten en beeldverhoudingen. De schermen zijn ongeveer 4 centimeter dik en kunnen aan twee kanten voorzien worden van een projectiedoek om zo dubbel projecties te maken. Door het lage gewicht kunnen ze gemakkelijk opgehangen worden aan het plafond met (nette) staalkabels. Het is ook mogelijk om de schermen een kwartslag te draaien en zo “portrait” projecties te maken.

Afmetingen en specificaties kaderloos projectiescherm

AVR heeft standaard kaderloze projectieschermen in vele maten.  De meest voorkomende schermen hebben een beeldverhouding van 16:9 (standaard breedbeeld) maar wij hebben ook schermen in de beeldverhoudingen 4:3 en 2,35:1. De afmetingen lopen in iedere beeldverhouding uiteen vanaf 1,50 meter breed tot wel 12 meter breed.

Ophangen kaderloos projectiescherm

Een kaderloos projectiescherm kan aan een muur bevestigd worden of opgehangen worden met steel gliders. Het scherm hangt dan aan dunne zwarte staalkabels welke traploos op iedere hoogte in te stellen zijn. Ook is het mogelijk om de schermen in portret mode op te hangen voor hoge smalle projecties.

Geluidsdemping, kijkhoek en doorslag

Een kaderloos projectiescherm is bij uitstek geschikt voor gehorige ruimtes. Door het katoenen projectiedoek en doorslagdoek heeft het scherm een sterke geluid dempende werking. Ook is het mogelijk om luidsprekers achter het scherm te monteren zodat deze niet zichtbaar zijn en het lijkt alsof het geluid “uit het scherm” komt. Door het zeer zachte oppervlakte is de kijkhoek zeer groot in tegenstelling tot reguliere “high gain” projectiedoeken.

 

kaderloos projectiescherm
randloos projectiescherm
randloos projectiescherm